websikehealthcheck

Mozaikcsaládok

Ez segíthet neked is, ha gyerek nélkül érkezel egy mozaikcsaládba

Most egy olyan mozaikcsalád történet következik, ahol a pár nő tagja még független, egyedülálló volt a kapcsolat kezdetén, míg a férfi egy házas, kétgyermekes apuka.

Gyakori, hogy egyedülállóként (gyerek nélkül) kapcsolódik be az egyik fél a vegyes családba. Bár könnyebbnek tűnhet elsőre, mint két gyerekes, elvált fél kapcsolódása, valójában rengeteg kihívás érkezhet és érkezik is ezekben a kapcsolatokba. Most egy olyan mozaikcsalád történet következik, ahol a pár nő tagja még független, egyedülálló volt a kapcsolat kezdetén, míg a férfi egy házas, kétgyermekes apuka. Hogyan lehet megbarátkozni ezzel a helyzettel? Elég-e a szerelem az új, közös élet megteremtéséhez? Mi az, ami a legnehezebb helyzeteken is átsegít? A válaszokért olvasd el Léna történetét!

Független nőből hirtelen pótanyuka?!

Léna 37 éves független nőként ismerkedett meg Márkkal, akinek felesége és két kiskamasz gyermeke volt. Mindig is elutasította a kapcsolatot nős férfival, azonban mikor Márkot megismerte, az szerelem lett első látásra.
Bár vívódott a helyzet miatt, végül győzött a szerelem és a férfi is meggyőzte, hogy a házasságukat valójában már csak a gyerekek iránti elköteleződés, és az egymás iránti tisztelet tartja össze.

Bő fél év szeretői viszonyt követően (ami mind a két felet megviselte) Márk közölte, hogy elválik.
Őszintén hitte, hogy felesége is megkönnyebbül ha visszakapja a szabadságát. A beszélgetés során derült ki, hogy neki is van szeretője, azonban esze ágában sincs elválni, éljenek nyitott kapcsolatban. Márk ebbe nem egyezett bele és végül válás nélkül elköltözött.

Mit szólnak a gyerekek?

Lénával való kapcsolata szépen alakult, ám a gyerekek részéről hatalmas ellenállásba ütköztek. A válás sem haladt, mindig történt valami, így a veszekedések száma egyre nőtt Léna és Márk között. Teljesen elbeszéltek egymás mellett.

Az idő telt, Léna stabil kapcsolatra vágyott, mert még közös gyereket is szeretett volna.
Arról is álmodott, hogy egyszer Márk felesége lesz. Ezek az álmok viszont minden veszekedéssel egy kicsit távolabbra kerültek. Márk az adott helyzetben sem gyereket, se új házasságot nem akart.

Már a szakítás is megfordult Léna fejében, amikor egy ismerős engem ajánlott nekik.

A páros alkalmak nagyon sokat tudnak adni, azonban sokszor az is előre tudja vinni a folyamatot, ha legalább az egyik féllel sikerül tartósan dolgozni.
Itt a férfi nem volt bevonható, ő elutasított minden külső segítséget. (Aztán mégis eljött 2 alkalommal). Így Lénával kezdtem el dolgozni. Félelmein, önértékelésén, az előző kapcsolatain, az elvárásain.

Két komolyabb kapcsolat után Léna évek óta egyedül élt és bár nem volt karrierista, a párkapcsolati kudarcai elől a munkába és a tanulásba menekült.
Idővel egy magas pozícióba került, ahol sokszor kellett kiállnia magáért. Ennek következtében megkeményedett, tele elvárásokkal. A beszélgetések során kiderült, hogy az elvárásait sokkal inkább meg tudja fogalmazni, mint a szükségleteit.

Se gyerek, se férj…

Napvilágra kerültek párkapcsolati félelmei, az, hogy az idő szalad és se gyereke, se férje. A munkájával ellentétbe ezt a helyzetet nem tudta uralni, kézben tartani. Az események egy része tőle független volt és ez tehetetlenséggel töltötte el. Ezért aztán ezen a területeken dolgoztunk. Mi az amire ráhatása van és mi az, amire nincs? Adjon időt magának, a gyerekeknek, Márknak és a kapcsolatuknak.

Egy ún. “Félelemkihívással” végig vettük a félelmeit. Melyek a valósak, ami tényleg az övé és reális és mi az amit csak generál a múltból kiindulva.
Fontos volt, hogy megtanulja félelmek nélkül elmondani párjának a gondolatait, érzéseit. Talán ez a legnehezebb, hiszen ezzel rögtön úgy érezzük, sebezhetővé válunk a másik szemében. Én erre azt szoktam mondani, hogy akivel félünk őszinték lenni, amellett nincs helyünk. Ha valaki visszaél az őszinteségünkkel, az nem a párunk. A szeretet mindig sebezhetővé tesz, azonban csak akkor áramlik igazán ha őszinte és nyílt.

Mit értünk el együtt?

Léna és Márk kapcsolata szépen alakul, most éppen a mozaikcsaláddá válás folyamatában vannak és a segítségemmel szépen haladnak.

Saját párkapcsolatomon keresztül én is megtanultam, nincs lehetetlen, azonban a sikerért tenni és változni kell.

Ha Te is nehezen birkózol meg az alakuló családoddal, kicsit kusza párkapcsolatoddal, nézd meg a kifejezetten mozaikcsaládosoknak szóló programom!

MEGNÉZEM

 

Kozák-Ágó Szilvia

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük