websikehealthcheck

Rólam

 

Amíg nem vagyunk rá készen, nem változunk.

A vállalkozásom az életemből született és az emberekben zajló változások alakítják, formálják.
Hosszú időbe telt, mire mertem lépni és magam mögött hagyni azokat a mintákat és gondolkodásmódot, amelyet a fiatal éveimben szívtam magamba és amelyek észrevétlenül kötötték gúzsba az életem szinte minden területét. Sokáig nem tudtam, hogy mi okozza a belső feszültséget, csak azt éreztem, hogy az élet, amit élek és ami belül van, teljesen szembe megy egymással.

“Nem válunk el, nem váltunk munkahelyet, nem lázadunk…”

Olyan világba születtem, ahol még a fizikai és verbális bántalmazás normális volt. Neveltetésem alapját mind otthon, mind az iskolában az elvárások és az ezeknek való megfelelés jelentette. A jó természetes volt, míg a rosszért büntetés járt. A szeretet is gyakran ahhoz kapcsolódott, ha jól csináltam valamit. Hamar megtanultam összekapcsolni a hibát a büntetéssel és a szeretetet a megfeleléssel.

Az utamat is kijelölték otthon és mellé csomagban megkaptam azokat a viselkedési sémákat, ami egy jó kislányhoz és a mindenki számára elfogadható élethez kellenek.

 

“Az a rendes ember, aki tanul, majd megházasodik, gyerekeket szül, rendes anya, jó feleség,
jó munkaerő egy fix helyen… Nem válunk el, nem váltunk munkahelyet, nem lázadunk,
belesimulunk a világba és alkalmazkodunk.”

 

karrierváltás 40 felett

 

Ez azonban nem én voltam és egy idő után elég volt…

Ma sem tudom, hogy mi volt az pont, ami változásra kényszerített de megtörtént. A félelem a változástól, az ismeretlentől, hogy mit fognak szólni mások (bárki) egyszerre nem számított és onnantól mintha egy mázsás súlyt dobtam volna le magamról. Nehéz volt, ám mégis felszabadító.

A válással kezdődött, ami 3 gyerekkel nem volt egyszerű. Aztán az alkalmazotti státuszból történő kilépés, ami igazából csak a 3. alkalommal sikerült, hiszen kétszer visszatáncoltam, bár mindig jobb pozícióba és új helyre.
Arra még akkor nem álltam készen arra, hogy a saját magam ura legyek és a válással járó új élethelyzetem sem igazán engedte meg, hogy feladjam a biztos fizetésemet.

Párt találni 3 gyerekkel?!

Válás után gyerekkel, pláne több gyerekkel szinte valótlannak tűnik, hogy valaha komoly párkapcsolata legyen az embernek. Alkalmi társak igen, de ki az aki mellettem marad?
Az élet azonban kegyes, ha látja valóban teszed a dolgodat.

Elhozta a férfit, aki a társam lehet. A jó dolgokat azonban nem adják olyan egyszerűen. 40 év körül már nagyon sok mindennel meg kell békülni a párkapcsolatot illetően.
Bonyolult, kaotikus időszak következett. A szerelem önmagában kevés ahhoz, hogy működtessen egy olyan kapcsolatot, ahol már mind a két félnek komoly múltja van, gyerekekkel megtoldva.
Az első pár évünk a túlélésről szólt és arról, hogy megtanuljunk alkalmazkodni ehhez az egyedi dinamikával és ambivalens érzésekkel teli új élethelyzethez.

Kozák-Ágó Szilvia - rólam

 

Amikor egy valami változik, sok minden változik…

Nem állítom, hogy könnyű volt, sőt, elképesztően nehéz időszak volt, sok veszekedéssel, gyomorideggel. Igyekeztünk külső segítséget kérni, azonban olyan, aki nem élt ilyen élethelyzetben, nem igazán látja át a problémát. Végül 5 év kitartó szeretet és sok-sok hiba után, kezdett alakulni az új család.
Közben egy szuper lehetőségnek hála a Balaton partjára költözhettünk, majd tanulni kezdtem és végül elindíthattam a vállalkozásomat, hogy hasonló élethelyzetben lévő embereket támogathassak.

 

Számomra azonban az igazi kihívás és szerelem a “mozaikcsaládok” voltak, akik igazából nem is sejtik a kapcsolatuk elején, hogy mire vállalkoznak.

Mozaikcsaládban boldogan… de hogyan?

Amikor elindult a vállalkozásom, többen megkerestek, hogy segítsek nekik is elindulni, mert inspirálta őket, hogy 50-hez közel kezdtem bele. Ez reményt adott nekik is, hogy soha nincs késő.

Aztán jöttek elvált nők, akik gyermekkel kívántak újra párra találni.
Számomra azonban az igazi kihívás és szerelem a “mozaikcsaládok” voltak, akik igazából nem is sejtik a kapcsolatuk elején, hogy mire vállalkoznak.

Egyre többen érkeztek ők is. Egyénileg (inkább nők), majd párban is.
Eleinte izgultam, hogyan tudok én segíteni nekik, az én életemen keresztül, hiszen minden család más.

Az ügyfeleim azonban hittek bennem és abba, amit láttak az életemből.
Szép lassan én is hinni kezdtem abban, hogy igen, képes vagyok rá és szükség van arra, hogy valaki támogassa őket az úton.

Küldetésem is ezen a hiten alapul.

Megértést, felismerést és elfogadást adjak olyan megváltozott élethelyzetbe került egyéneknek és pároknak, akik gyermekkel próbálnak újra boldog párkapcsolatban élni, majd családdá válni.

Egyéni és párkapcsolati tanácsadás, mentorálas keretében, gyakorlatokkal, feladatokkal, kérdésekkel megadni a múlt lezárásához szükséges felismeréseket, az elengedés szükségességét, mely az újrakezdés nélkülözhetetlen része.
Megértést adni egy egyedi dinamikával rendelkező új családmodellhez (mozaikcsalád), ami segíti az elfogadást, ezáltal a párkapcsolat és az új családdá válás sikerességét.

Neked is erre van szükséged?

Mozaikcsaládban élsz vagy válás után új életet kezdenél?

Segítek, egy boldog és harmonikus élet kialakításában!

ÉRDEKEL